2014. június 24., kedd

Házi gyros szósz

A házi gyros szószban az a jó, hogy bármikor össze lehet dobni, és nincs tele élesztőporral, emulgetálószerekkel, ízfokozókkal, guargumival, stb., mint amiket fel lehet lelni a boltban kapható változatokban, ha egyszer végigolvassuk az összetételüket.

Házi gyros szósz


Hozzávalók:
1 kis doboz tejföl
fél kis doboz natúr joghurt
csipetnyi só
1 kk cukor
1 kk erős pista (Magyarországon) vagy chilipor (külföldön)
1 csipetnyi őrölt feketebors
1 csipetnyi fokhagymagranulátum
1 csipetnyi kapor

Elkészítés:
Egy kis edénybe tesszük az összes hozzávalót, és csomómentesre keverjük. Igen, csomósodik. Tálalás előtt min. fél órával érdemes megcsinálni, hogy az ízek összeérjenek. Ha valaki nem találja elég savanykásnak, nyugodtan tehet bele citromlevet.
Figyelem! Hűtést igénylő szósz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése