2014. június 19., csütörtök

Pizzaszósz

Egy jó pizzaszósz mindig jól jön a háznál. Én saját kutymászolásost használok, nem bízom a boltikban. Azok ugyanis dugig vannak sózva, hemzsegnek a bizonytalan összetételű észterekben, ízfokozókban és mesterséges dolgokban. Inkább bele se szeretek gondolni, mikből is csinálják gyakorlatilag, merthogy paradicsomot ritkán látnak, főleg nem nagy mennyiségben.

Házi pizzaszósz

Hozzávalók:
6-8 db egész, ép, édes, tehát érett paradicsom
1 kk bazsalikom
1 kk oregano
pici chilipor
2 csipet só
1 csipet cukor
késhegynyi citromsav
1 csipet frissen őrölt bors
(üvegbe rakáshoz késhegyni Na-benzoát)

1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd vagy 1 kk fokhagyma(granulátum)
fél db paprika


Elkészítés:
A paradicsomot, a hagymát és a paprikát kis kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk. Ha el szeretnénk tenni üvegbe, akkor 5x-ös mennyiséget turmixoljunk össze, egyszer fel kell rottyantani, majd 3 percig főni hagyni, aztán egy késhegynyi Na-benzoátot hozzákeverni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése